Početna > Katalog proizvoda > Novalac CC

Kome je namenjen Novalac CC Complete?

Preporučujemo ga svoj odojčadi do navršenog 12. meseca, a naročito:

 • Odojčadi koja su na terapiji antibioticima ili su antibiotike uzimale njihove mame u zadnjem tromesečju trudnoće
 • Odojčadi rođenoj carskim rezom
 • Odojčadi sa prolivom
 • Odojčadi sa poremećenim imunim sistemom

 

 

Kratak opis

Novalac CC je početna mlečna formula obogaćena probioticima i dugolančanim masnim kiselinama, a namenjena je odojčadi od rođenja do 6. meseca života. 

Prednosti

 • Dodana dva najistraženija probiotska soja (LGG i BB12) koji regulišu crevnu mikrofloru odojčeta i posledično povoljno deluju na otpornost
 • Povoljno deluje na varenje
 • Smanjuje verovatnoću za pojavom alergija i atopijskog dermatitisa 

Posebna karakteristika ovog mleka jeste da sadrži dva soja najistraženijih probiotskih kultura: Lactobacillus rhamnosus i Bifidobacterium lactis. Poznato je da probiotici povoljno utiču na razvoj crevne mikroflore kod odojčeta i tako doprinose manjoj verovatnoći za pojavu različitih alergija. Probiotici istovremeno povoljno utiču na imuni sistem odojčeta te smanjuju prevalenciju i trajanje proliva.

Mleku su dodate dugolančane višestruko nezasićene masne kiseline (LCPUFA) koje odojče naročito u prvim nedeljama života još ne može sintetizovati samo, zato ih je korisno dodavati ishrani. LCPUFA povoljno utiču na razvoj vidnih i kognitivnih funkcija odojčeta.

Novalac CC zadovoljava sve nutritivne potrebe odojčeta do navršenog 12. meseca. Posle toga preporučujemo prelaz na mleko za malu decu Novalac 3.

Sastav mlečne formule Novalac CC u skladu je sa evropskim direktivama o dečijoj mlečnoj hrani, ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), a ni gluten.

Uobičajeno doziranje mlečne formule Novalac CC:

Starost deteta (meseci)

0

1

2

3

4

5

6 +

Telesna težina (kg)

4

5

6

6,5

7

7,5

> 7,5

Broj obroka/dan

6–7

5

5

5

4

4

3*

Broj merica za pripremu jednog obroka

4

4

5

6

7

7

7

Količina vode (ml)

120

120

150

180

210

210

210

Do vrha napunjena i do ruba poravnata priložena merica sadrži 4,3 g mlečne formule Novalac CC. Jednu mericu rastvorite u 30 ml vode.

* kao deo mešovite ishrane

 

Uputstvo za pripremu

Alergeni

 • Obrano mleko
 • Demineralizovana surutka
 • Sojin lecitin
 • Riblje ulje

Uštedite na pelenama

Pelene su jednostavno skupe, a trošenje novca na nešto što ćete ubrzo baciti uglavnom je besmisleno. Novorođenče dnevno potroši i do deset pelena, a za dve godine, koliko deca obično nose pelene, trošak se povećava i na preko 120 hiljada dinara.

Pročitaj članak
Tajana Würth
Tajana Würth,
stručna saradnica za Novalac

Hranjenje na flašicu – kada i koliko

Posle rođenja deteta mame su često zabrinute i pitaju se da li njihovo odojče dobija dovoljno hrane. Najbolji pokazatelj je pravilno dobijanje na težini. Ako je odojče hranjeno na flašicu, merenje količine popijenog mleka je jednostavnije nego kod dojenja.

Pročitaj članak
Tajana Würth
Tajana Würth,
stručna saradnica za Novalac