Početna > Novosti > 2014 > Čestitamo prvim sretnim dobitnicima na Kreativnom konkursu Novalac

Čestitamo prvim sretnim dobitnicima na Kreativnom konkursu Novalac

Na kreativnom konkursu Novalac na Facebooku dobili smo prve nagrađene ideje.

Na kreativnom konkursu Novalac na Facebooku dobili smo prve nagrađene ideje.


Komisija je među svim objavljenim idejama odabrala najbolje tri*:

Biljana Stojčević Gajić - Lepo i korisno

Moj bekan je još mali, ima samo 8.5 meseci, i ponekad moram da se dovijam kako bih ga zabavila i zaokupila njegovu pažnju. Jedan od načina, koji je koristan za mene, a zabavan za njega je sledeći:

Uzmem milog svog bekana u ruke, legnem na leđa, podignem noge pod pravim uglom u odnosu na pod, savijem ih u kolenima, tako da podkolenice budu paralelne sa podom, a bekanija stavim potrbuske da lezi na mojim podkolenicama. Naravno, svo vreme ga pridržavam, jer je još mali i ne zna da se drži sam. Kada zauzmemo početni položaj, polako pomeram noge napred - nazad, čime zatežem mišiće stomaka i nogu. Istovremeno pravim razne grimase, pričam i zasmejavam beku, kojem je ovo divna igra uz koju se sit ismeje. Lepo njemu, lepo meni.

Marija Milenkovic - TRI MUSKETARA :)

Rada (3god), Andrej (1god) i mama provode dana zajedno... Deca su hiperaktivna, potrebno je zaintrigirati ih toliko da bi seli makar i na 15-tak minuta. Pokusavam svakodnevno da nadjem nacin za to... I u kuci i napolje, radimo sledece. Stare staklene case,ili flasice od sokica, bojimo vodenim bojama, temperama, ukrasavamo nekad i lakom za nokte, sljokicama, i tako pravimo vaze, stare plasticne flase secemo, bojimo i pravimo saksije. Sisarke skupimo u parkicu prilikom setnje, i njih bojimo, zatim lepimo, i pravimo razne figure. Od stare garderobe,secemo, lepimo, krojimo razne modele za lutke.Koferi su pripravni svakog dana, pakujemo se i igrom putujemo u razne predele,citamo o istim.Peglamo kobajagi i ujedno i ja zavrsim svoj deo posla. Kad se peru sudovi, deca su takodje u kujni redjaju svoje sudove, peru i oni,kad se kuva, imaju svoje kecelje, varjace, mesaju, probaju, jedno drugo hrane, tako da su svakog trenutka angazovani.Zalivanje cveca, svako svoju kanticu, lopatica je naravno obavezna, ne mogu da odole da ne kopaju,sade,i naravno cupaju cvece.

Kako su zivotinje neminovne za njihovo odrastanje, ribice, papagaj i pas su im velika razonoda i radost, i  oko hranjenje i drugih obaveza oko zivotinjica takodje su deca ukljucena. Ovo jesu swe prakticno svakodnevne aktivnosti, ali jedino ako zajedno swe radimo je moguce da i ja sama nesto zavrsim :) 

Slađana Đokić - Ruke u testu

Dovoljno je brasno, voda i prehrambena boja da bi vasi klinci uzivali kao i moji. Zamesite tvrdo brasno i vodu kao za pogacu. Podelite na loptice i obojite prehrambenim bojama. Date klincima oklaciju i modlice i uzivate u njihovim kreacijama. Sto je najlepsi deo... jestivo je i ne moze da im bude nista i ako stave u usta za razliku od danasnjih plastelina.


Pošaljite i vi svoju ideju pa možete da osvojite nagradu – simpatični ranac.


Vaše ideje očekujemo na Novalacovoj Facebook aplikaciji


* priče nisu lektorisane