Početna > Stručnjak savetuje > Priprema Novalaca

Priprema Novalaca

PRE PRIPREME SVAKOG OBROKA OPERITE RUKE

Flašicu i poklopac sa cuclom prokuvajte u vodi. Neka ključa bar 5 minuta.

Vodu za pripremu obroka prokuvajte u pokrivenoj posudi. Neka ključa bar 5 minuta.

Vodu u posudi ohladite do 40°C i sipajte je u flašicu.

Sipajte u flašicu preporučeni broj merica pomoću priložene merice.

Flašicu zatvorite i dobro promuckajte da se prašak potpuno rastvori.

Pripremljeni obrok ohladite do mlakog (37°C) odnosno dok na koži ne osetite ni hladno ni toplo.

Česta glad

Na osećaj sitosti utiču različiti fizičko-hemijski nadražaji u ustima i ždrelu povezani sa žvakanjem i rastezanjem želuca.

Pročitaj članak
mag. Polona Gašperič
mag. Polona Gašperič,
regionalni voditelj robne marke Novalac

Alergija na proteine kravljeg mleka

Pod pojmom alergije opisujemo preveliku reakciju (preosetljivost) imunog sistema na određenu supstancu – alergen, koji inače nije opasan za organizam.

Pročitaj članak
mag. Polona Gašperič
mag. Polona Gašperič,
regionalni voditelj robne marke Novalac
Članci o ishrani odojčadi