Početna > Katalog proizvoda > Novalac CC

Kome je namenjen Novalac CC Complete?

Preporučujemo ga svoj odojčadi do navršenog 12. meseca, a naročito:

 • Odojčadi koja su na terapiji antibioticima ili su antibiotike uzimale njihove mame u zadnjem tromesečju trudnoće
 • Odojčadi rođenoj carskim rezom
 • Odojčadi sa prolivom
 • Odojčadi sa poremećenim imunim sistemom

 

 

Kratak opis

Novalac CC je početna mlečna formula obogaćena probioticima i dugolančanim masnim kiselinama, a namenjena je odojčadi od rođenja do 6. meseca života. 

Prednosti

 • Dodana dva najistraženija probiotska soja (LGG i BB12) koji regulišu crevnu mikrofloru odojčeta i posledično povoljno deluju na otpornost
 • Povoljno deluje na varenje
 • Smanjuje verovatnoću za pojavom alergija i atopijskog dermatitisa 

Posebna karakteristika ovog mleka jeste da sadrži dva soja najistraženijih probiotskih kultura: Lactobacillus rhamnosus i Bifidobacterium lactis. Poznato je da probiotici povoljno utiču na razvoj crevne mikroflore kod odojčeta i tako doprinose manjoj verovatnoći za pojavu različitih alergija. Probiotici istovremeno povoljno utiču na imuni sistem odojčeta te smanjuju prevalenciju i trajanje proliva.

Mleku su dodate dugolančane višestruko nezasićene masne kiseline (LCPUFA) koje odojče naročito u prvim nedeljama života još ne može sintetizovati samo, zato ih je korisno dodavati ishrani. LCPUFA povoljno utiču na razvoj vidnih i kognitivnih funkcija odojčeta.

Novalac CC zadovoljava sve nutritivne potrebe odojčeta do navršenog 12. meseca. Posle toga preporučujemo prelaz na mleko za malu decu Novalac 3.

Sastav mlečne formule Novalac CC u skladu je sa evropskim direktivama o dečijoj mlečnoj hrani, ne sadrži genetski modifikovane organizme (GMO), a ni gluten.

Uobičajeno doziranje mlečne formule Novalac CC:

Starost deteta (meseci)

0

1

2

3

4

5

6 +

Telesna težina (kg)

4

5

6

6,5

7

7,5

> 7,5

Broj obroka/dan

6–7

5

5

5

4

4

3*

Broj merica za pripremu jednog obroka

4

4

5

6

7

7

7

Količina vode (ml)

120

120

150

180

210

210

210

Do vrha napunjena i do ruba poravnata priložena merica sadrži 4,3 g mlečne formule Novalac CC. Jednu mericu rastvorite u 30 ml vode.

* kao deo mešovite ishrane

 

Uputstvo za pripremu

Alergeni

 • Obrano mleko
 • Demineralizovana surutka
 • Sojin lecitin
 • Riblje ulje

Saveti za fotografisanje odojčeta

Posle rođenja deteta u naš život ulazi predivno novo biće zbog koga se verujtesvet okreće naopako. Pre svega se kod prvog deteta susrećemo sa nizom novih iskustava i pitanja, stičemo nove veštine pa često zaboravimo dokumentujemo najlepše trenutke.

Pročitaj članak
Polona Avanzo
Polona Avanzo,
diplomirani fotograf

Uštedite na pelenama

Pelene su jednostavno skupe, a trošenje novca na nešto što ćete ubrzo baciti uglavnom je besmisleno. Novorođenče dnevno potroši i do deset pelena, a za dve godine, koliko deca obično nose pelene, trošak se povećava i na preko 120 hiljada dinara.

Pročitaj članak
Tajana Würth
Tajana Würth,
stručna saradnica za Novalac