Početna > Prednosti Novalaca

Prednosti proizvoda Novalac

Čitava paleta mlečnih formula Novalac odlikuje se visokim kvalitetom i klinički potvrđenom efikasnošću. Kvalitet hrane u ishrani odojčadi vrlo je važan. Proizvodi Novalac odlikuju se visokim stepenom bezbednosti u čitavom procesu pripreme. Primenjuju se propisi koji su čak strožiji od zahtevanih:

 • strogi izbor samo najboljih mlekara
 • kontrola hranjenja krava koje daju mleko
 • hrana bez brašna životinjskog porekla
 • isključiva upotreba svežeg mleka
 • sprečavanje prisutnosti zagađivača (dioksina, pesticida, nitrata...)
 • početne i prelazne formule Novalac u skladu su sa evropskim i međunarodnim propisima za hranu za posebne medicinske potrebe i početne i prelazne formule za odojčad

Svi sastojci koji se nalaze u početnim i prelaznim formulama Novalac potiču iz izvora koji nisu genetski modifikovani. Početne i prelazne formule pripremljena su tako da zadovoljavaju nutritivne potrebe odojčadi i male dece te im obezbeđuju optimalan rast i razvoj.

Pre nego što limenka Novalac mlečne formule za odojčad izađe iz proizvodnje i uputi se prema apotekama, sprovodi se više od 700 kontrolnih testova. Fizička, hemijska i mikrobiološka kontrola sirovina, mleka, vode, opreme, postupka obrade i gotovih proizvoda je veoma stroga. Sve to obezbeđuje potpuni kvalitet tokom čitavog procesa pripreme.

Proizvodnja početnih i prelaznih formula za odojčad Novalac je u Nemačkoj i Francuskoj. Novalac je prisutan na pet kontinenata, u više od 50 zemalja sveta.

Kakav je postupak proizvodnje mlečnih formula Novalac?

Pogledajte video o proizvodnji

Efikasnost mlečnih formula Novalac potvrđuju klinička ispitivanja

Mlečne formule su klinički ispitane i dokazano efikasne u rešavanju najčešćih tegoba odojčadi povezanim sa varenjem, a to su:

Klinička ispitivanja su jedinstvena za mlečne formule Novalac i javno su dostupna.

Odojčad dobro prihvata mlečne formule Novalac. Prelaz između formula je jednostavan zbog istog ukusa i odojčad većinom i ne primećuje razliku.

Katalog proizvoda

Novalac samo iz ruku stručnjaka

Novalac formule su dostupne u apotekama i mass objektima, gde je obezbeđeno pravilno skladištenje i rukovanje sa proizvodima pre nego što stignu do kupca. Prilikom kupovine u apoteci roditelji se uvek mogu posavetovati sa stručno osposobljenim farmaceutima koji odgovorno savetuju o pravom izboru početnih i prelaznih formula za odojčad. Tako roditelji mogu biti sigurni da su za svoje dete izabrali pravu početnu ili prelaznu formulu.

Kvalitet pakovanja

Početne i prelazne formule Novalac pakuju se u limenke:

 • 100% štite od spoljašnjih uticaja
 • ne propuštaju vodu, gasove, paru i mikroorganizme
 • štite od svetlosti
 • sekundarna ambalaža nije potrebna, a limenka se dobro reciklira
 • dobro čuvanje posle prvog otvaranja (poklopac koji dobro dihtuje)
 • praktična, higijenska i jednostavna upotreba, prihvatljiva za potrošača

Važno obaveštenje: Majčino mleko je najbolja hrana za odojčad. Mleko Novalac se može koristiiti samo na osnovu saveta zdravstvenih radnika nezavisnih od proizvođača hrane, koji se brinu o zdravlju odojčeta ili majke, a na bazi individualnih posebnih potreba za rast i razvoj odojčeta.